Samen bouwen aan een nieuwe toekomst!

Het Werenfridus van het Tabor College heeft 'De volgende stap' gezet in een beweging naar onderwijs dat meer aansluit bij de kinderen van nu.

Een mooi moment als je bedenkt dat er op dit moment gebouwd wordt aan een nieuw schoolgebouw.

Er is al een stevig fundament, maar ook een duidelijke wens voor de toekomst: Leerlingen meer regie geven, dynamisch onderwijs en meer maatwerk binnen heldere kaders, om maar wat voorbeelden te noemen.

Directie en docenten waren deze maand samen in gesprek, om te komen tot een heldere, richtinggevende en inspirerende visie voor de toekomst.

Kernwoorden als Zelfbewust, Wereldwijs, Verantwoordelijk, Sociaal-bewust, Transparantie en Vertrouwen kwamen bij deze groep bevlogen collega's boven drijven als mogelijke pijlers voor de toekomst en de energie begon te stromen...

Vanuit deze pijlers zijn de docenten en directie aan de slag gegaan om uitgangspunten vast te stellen voor de verdere uitwerking naar verschillende aspecten van de school, zoals bijvoorbeeld 'het leren', 'de leeromgeving', 'het omgaan met elkaar' en 'de organisatie'.

En dan niet te vergeten 'het nieuwe gebouw'. Hoe mag dat nieuwe gebouw er straks uit gaan zien als de onderwijsdoelen leidend zijn?

Het begon te borrelen in het Werenfridus en iedereen wilde het liefst meteen aan de slag om concrete ideeën verder uit te werken...

Eerst met iedereen in de school in gesprek om met z'n allen een stevige basis te creëren van waaruit er straks samen gebouwd kan gaan worden aan deze nieuwe inspirerende toekomst!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square